29 Mayıs 2009 Cuma

Windows 7'ye özel paket

MS, Windows 7'nin çoklu dokunmatik özelliğini sergilemek için çok özel bir yazılım paketi hazırlıyor.

Microsoft'un yıllardır üzerinde çalıştığı çoklu dokunmatik sistem özelliği Windows 7 ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunuluyor. iPhone'un yakaladığı başarı, kullanıcıların bu konuyu ne kadar beğendiklerinin bir göstergesi. Microsoft da yeni işletim sisteminde çoklu dokunmanın avantajlarını sonuna kadar kullanmak istiyor. Bu nedenle Touch Pack adında bir yazılım paketi hazırlıyor. Bu paket içerisinde 6 adet uygulama ve oyun yer alacak ve hepsi Windows 7'nin çoklu dokunma özelliğini kullanacak.

Paket içerisinde yer alan en ilgi çekici uygulama Microsoft Surface Globe. Google Maps'e benzeyen fakat tamamen üç boyutlu olan bu uygulama, Virtual Earth 3D motoru kullanıyor. Microsoft Surface Collage, bir resim görüntüleme ve düzenleme programı, fakat henüz ne gibi yeteneklere sahip olduğu kesin değil. Microsoft Surface Lagoon aslında bir ekran koruyucusu ama içerisindeki balık ile ekrana dokunarak etkileşimde bulunabiliyorsunuz. Microsoft Blackboard, sanal bir kara tahta üzerinde fizik kurallarına uyan ilginç cihazlar üretmeye çalıştığınız bir oyun. Microsoft Rebound, çoklu dokunmatik desteğinin oyunlarda nasıl kullanılabileceğinin en heyecan verici örneklerinden biri. İki kişinin karşılıklı oynamasına olanak veren bu oyunda her iki oyuncu da aynı ekrana dokunarak oynayabiliyor. Microsoft Garden Pond ise bir origami uygulaması.

Çoklu dokunmatik özelliğinin neler yapabileceğini bu uygulamalar ile göstermeyi hedefleyen Microsoft, bu Touch Pack'in Windows 7 satışlarını arttırmasını umuyor.

 

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/11752158.asp?gid=234

0 yorum:

Yorum Gönder