30 Mayıs 2009 Cumartesi

fx15 lida yilan yaği karinca yumurtasi xacc Balonda ölen ingiliz uzay bilimcisi

Kapadokya'da dün sabah turistleri gezdiren iki balonun çarpışması sonucu 50 metre yükseklikten yere çakılan balonda yaşamını yitiren İngiliz 53 yaşındaki Dr. Kevin Beurle'un İngiltere’nin önde gelen bilim adamlarından biri olduğu ve NASA'da da görev yaptığı ortaya çıktı.

The Daily Delegraph Gazetesi, Londra'daki Queen Mary Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Beurle'ün, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın tarihindeki en pahalı proje olan ‘Cassini Programı'nda görevli olduğunu duyurdu. 1997'de yürürlüğe giren 3 milyar 600 milyon dolarlık ‘Cassini Programı' çerçevesinde NASA'nın, Satürn'ün en büyük uydusu olan Titan’a bir uzay aracı göndermişti.

İngiliz gazetesi, Dr. Beurle'ü ‘Avrupa'nın en ünlü uzay bilimcisi' olarak niteleyerek, bilim adamının çok gizli askeri programlarda da çalıştığını kaydetti. Kazada ölen Dr. Beurle, halen Satürn'ün yörüngesinde bulunan uzay aracı için bilgisayar programları ve hassas cihazlar üreten ekibin başında bulunuyordu. Satürn gezegeni etrafındaki halkaları incelemesi nedeniyle ‘Yüzüklerin Efendisi' olarak adlandırılan Cassini uzay aracı, Titan'dan gönderdiği ayrıntılı fotoğrafların dışında, gezegen çevresinde iki yeni uydu bulmuştu.


‘Cassini projesi'nde 17 ülkeden bilim adamları çalışıyor. Dr. Beurle'nin son olarak Facebook'taki sitesine ‘Kapadokya'nın süngertaşı topraklarında tur attığını' yazdığı belirtildi.

Balon kazasıyla ilgili çok yönlü soruşturma

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, bir İngiliz turistin ölümüyle sonuçlanan balon kazasıyla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü, kaza sırasında alttaki balondaki hafif yırtığın çarpışma sırasında büyüyüp, düşmeye yol açtığının sanıldığını söyledi.


Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, Kapadokya'da turizm sezonunda 120 bin yerli ve yabancı turistin balonlara binerek bölgenin güzelliklerini havadan görme olanağı bulduğunu anlattı. Nevşehir Valisi, “Havacılık tarihinde eşine zor rastlanır bir kaza yaşandı. Kaza yapan an Kapadokya Balon firması, bölgemizin en eski ve köklü balon firmalarından biri. Kazanın bir başka yönü, şirketin, yolcuların, iki balon pilotunun, ölen turistin de İngiliz olmasıdır. Kaza ile ilgili Valiliğimiz, Cumhuriyet savcılığımız, jandarma ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çok yönlü soruşturma yapmaktadır. İlk incelemelere göre aynı şirkete ait çarpışan ve ölümün meydana geldiği kazada alttaki balonda küçük bir yırtık olduğu, bunun çarpışma sırasında büyüyerek,düşmeye yol açtığı düşünülmektedir” dedi.

Nevşehir’den Kayseri'ye sevk edilen 9 İngiliz turistten Erciyes Üniversitesi'ndeki dışında olan 74 yaşındaki Harry Dawson dışındaki 8 turistten 7'si Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi Servisi'ndeki tedavileri ardından ayak ve kalçalarındaki kırıklar nedeniyle ameliyat edildi. Üniversite hastanesindeki Harry Dawson'un sağlık durumunun iyiye gittiği ve yoğun bakım servisine alındığı bildirildi.


Balon kazasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 12 şirketin 62 sıcak balonu ile hizmet verdiği Kapadokya bölgesinde bir ofis açması ve denetim hizmetlerini Ankara yerine bölgede yerinden yürütmesi için de Nevşehir Valiliğince talepte bulunuldu.

fx15-lida-yilan-yagi-karinca-yumurtasi-xacc, fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

fx15-lida-yilan-yagi-karinca-yumurtasi-xacc, fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

0 yorum:

Yorum Gönder