28 Nisan 2009 Salı

“Kaldırım operasyonu” davasında 3 beraat talebi

“Kaldırım” operasyonu kapsamında açılan ve aralarında eski milletvekili Sedat Edip Bucak'ın da bulunduğu 21 kişinin yargılandığı davada, birleşen dosya ile davaya dahil olan 3 sanık hakkında beraat talebinde bulunuldu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Sevda Çamanlı, Mustafa Aydar ve Oğuzhan Küpeli, tutuksuz yargılanan sanıklar Hadi Öztop, Hasan Ulaş Çolak, Eyyüp Alhas ve Cengiz Türkmen ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, hakkında yakalama emri bulunan sanık Rıfkı Özkaya'nın yakalanamadığını kaydetti.

Şatır, celse arasında müşteki Abdullah Naci Torun'un, tanık dinletme talebinde bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, ek esas hakkındaki görüşünde, birleşen dosya ile davaya dahil olan sanıklar Nedim Çak, Eyyüp Alhas ve Hadi Öztop'un üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair yeterli delil bulunmadığından, bu kişilerin beraatına karar verilmesini talep etti.

Diğer sanıklar yönünden ise daha önce vermiş olduğu esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını belirten Bilgili, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, yakalamalı sanık Rıfkı Özkaya'nın ise hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık Nedim Çak'ın avukatı Özlem Arslan ile sanıklar Hadi Öztop ve Eyyüp Alhas'ın avukatı Mehmet Rıfat Bacanlı, iddia makamının esas hakkındaki görüşüne katıldıklarını belirterek, müvekkilleri hakkında beraat talebinde bulundu.

Sanıklar Hadi Öztop ve Eyyüp Alhas da beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, dosya kapsamı ve delil durumuna göre, müşteki Abdullah Naci Torun'un, tanık dinletme talebinin reddine ve hakkında yakalama kararı bulunan sanık Rıfkı Özkaya'nın yakalanmasının beklenmesine karar verildiğini açıkladı.

Tutuklu sanıklar Sevda Çamanlı, Mustafa Aydar ve Oğuzhan Küpeli'nin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

kaynak: hürriyet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder