28 Nisan 2009 Salı

Egemen Bağış Nathalie Cardone'yi kabul etti

Bağcılar Holiday Inn Otel'de basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Bağış, Fransa'da çok sevilen bir sanatçı olan Cardone'nin, Türkiye'ye sıcak duygularından haberdar olduğunu belirterek, Türkiye'nin AB üyeliğine desteği ve ülke ile ilgili sıcak hisleri dile getirmesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.

Egemen Bağış, görüşmede Cardone ile Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin görüşleri paylaştıklarını belirterek, “Nathalie gerçekten Türkiye'yi seven, Türk insanını takdir eden bir sanatçı. Kendisiyle yaptığımız sohbette onun da vurguladığı gibi Türkiye'nin İslam ve Doğu dünyası arasında çok önemli rol oynadığına inanmış. Bu görüşleri Fransa'daki konserlerle de her vesileyle dile getiriyor” dedi.

Bağış, Türkiye'nin AB üyeliğinin sadece 70 milyon Türkiye halkı için değil, İslam dünyası için de çok önemli bir mesaj olduğunu dile getirerek, Fransa'da 6, Avrupa genelinde 20 milyon ve dünyada 1,5 milyar Müslüman yaşadığına dikkati çekti. Bağış, “Bu özelliğimizin farkına varıp onu çekinmeden çok büyük cesaretle Fransa'daki hayranlarıyla da paylaşan ve Fransa'daki siyasilerle de yaptığı görüşmelerde bunları belirten Cardone'ye çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cardone'ye eski İstanbul'un canlandırıldığı bir minyatür hediye eden Bağış, Paris'e ilk temsilcinin 1439'da gönderilmiş olduğunu, o günden bu yana Fransa ile dostane ilişkilerin sürdüğüne işaret ederek, AB içinde de bu birlik ve beraberliğin süreceğine inandığını söyledi.
Bakan Bağış, siyasilerin bazen farklı yorumları olsa da yapılan son araştırmaya göre Fransa'da Türkiye aleyhtarlığının azaldığını ifade ederek, bunun Nathalie Cardone gibi sanatçılar sayesinde sağlandığını vurguladı.

ÇOK İYİ AĞIRLANDIM

Çevirmen aracılığıyla açıklamasını yapan Nathalie Cardone de Türkiye'de çok iyi ağırlandığını dile getirerek, Türkiye'ye çok teşekkür etti.
Bu sırada duygulanan ve gözleri yaşaran Cardone, “Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısının değişmesini istiyorum. Türkiye bize tarihte o kadar zenginlik getirmiştir ve halen öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

Cardone, kültürlerin birleşmesi gerektiğini, birlikte paylaşacak çok şey olduğunu dile getirerek, “Misafir Allah tarafından gönderilir ve en iyi şekilde böyle ağırlanır. Bana kalbinizi açtığınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nathalie Cardone konuşmasının ardından, Egemen Bağış'a, mavi kalp biçimindeki eski bir Osmanlı tuğrasının yer aldığı resmi hediye etti.
Egemen Bağış bu arada Nathalie Cardone'yi “İstanbul'dan Avrupa'ya Merhaba” isimli bir proje kapsamında İstanbul'a davet eden sanatçı Hasan Yıldırım'a, “çok iyi bir tanıtım elçisi” olduğunu belirterek teşekkür etti.

0 yorum:

Yorum Gönder