21 Nisan 2009 Salı

Facebook paralı mı oluyor?

“Piyasa değeri hızla gerileyen en popüler sosyal ağ sitesi para kazanmak için yeni yollar arıyor” diye giriş yapmış HaberTürk.

Son zamanların en moda, en sık kullanılan sayfası olan Facebook sosyal paylaşım platformu, ücretli üyelik düşünüyor şeklinde sözler yayılıyor halk arasında. 2007 Kasım ayında Microsoft’un 240 milyon $ vererek bir bölümünü aldığı sitenin o günkü değeri 15 milyar dolar olarak belirtiliyordu.Bu değer gün geçtikçe düştü ve 4 milyar dolara kadar geriledi.

Eski gelirinin dörtte birini kazanan bir şirket elbette böyle uygulamalar düşünecektir. şu anlık resmi bir açıklama veya böyle bir fikirleri, konuşmaları kesinleşmiş değil. bu sadece halk arasında birşey.

Eğer Facebook böyle bir uygulama yaparsa, üyelik ücretli olursa, üyelerinin büyük çoğunluğunu ve itibarını kaybedecektir. Gerek Türkiye’de, gerek dünyada birçok kullanıcısı olan şirket, bu sistemle bence daha fazla zarar edecek.

alternatif ne olabilir?
bir zamanların modası olan “yonja” sosyal paylaşım platformunun yaptığı gibi, ekstra bazı özellikler için ücretlendirme yapılabilir.

örneğin: “bu özellikle bunu bunu yapabilirsiniz fakat bu özellikten yararlanabilmeniz için gold üye olmanız gerekmektedir” şeklinde bir sistem olsa, üyelerini kaybetmeden gelir elde edebilirler. yinede onlar bilir, doğru olanı yaparlarsa onlar için iyi olur, şu anki facebook’tan memnunuz (sürekli tema değiştirmezlerse)

Domainistiyorum.net 2009 ödüllü seo yarışması

kaynak: www.cumburlop.com

0 yorum:

Yorum Gönder