27 Nisan 2009 Pazartesi

Vasat operasyonunda 29 gözaltı

Gözaltına alınan 29 kişinin bazılarının, Irak ve Afganistan'da ABD güçlerine karşı savaştıklarının belirlendiği öğrenildi.

Irak ve Afganistan'da, ABD güçlerine karşı El Kaide saflarında savaştıktan sonra, Türkiye'ye döndükleri belirlenen Vasat ve Hizbullah örgütü üyesi 29 kişi gözaltına alındı. Evlerde ele geçen CD'lerde ABD güçlerine karşı düzenlenen saldırıların görüntüleri bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Afganistan ve Irak'a giderek ABD güçlerine karşı savaştıkları belirlenen Vasat ve Hizbullah örgütü üyelerini takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından operasyon kararı alındı. Devrimci Karargah'a yönelik operasyonun başladığı dakikalarda, Bağcılar, Fatih ve Ümraniye'nin de aralarında bulunduğu 7 ilçedeki evlere operasyon düzenlendi.

Operasyonda Vasat örgütü üyesi 27 kişi gözaltına alındı. Hizbullah örgütü üyesi 2 kişi de yakalandı. 29 kişiden bazılarının Irak ve Afganistan'da El Kaide saflarında savaştıkları tespit edildi.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve silahlar ele geçti. Adreslerde bulunan bilgisayarlar ve CD'lere de el konuldu. El konulan CD'lerde, Irak ve Afganistan'da ABD güçlerine karşı düzenlenen saldırı görüntülerinin bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin sorgusuna yarın başlanacağı öğrenildi.

Domainistiyorum.net 2009 ödüllü seo yarışması | seoyarisma.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder