27 Nisan 2009 Pazartesi

Domuz gribi yayılıyor

İngiltere'de, ilk kez 2 domuz gribi vakası belirlendiği bildirildi. Domuz gribi Amerika kıtasının ardından Avrupa'da da yayılmaya başladı.

İskoçya Sağlık Bakanlığı, domuz gribine yakalandığı doğrulanan 2 kişinin, Glasgow kenti yakınındaki Airdrie'deki hastanede karantina altında tedaviye alındıklarını kaydetti.

İskoçya Sağlık Bakanı Nicola Sturgeon, kuşkulu 2 vakanın, yapılan tetkikler sonucu domuz gribi olduğunun doğrulandığını belirterek, 2 hastanın da hastanede iyileşmeye başladıklarını açıklamaktan memmun olduğunu söyledi.

MACARİSTAN'DA 6 VAKA

Macaristan Sağlık Bakanı Tamas Szekely, bugün düzenlediği basın toplantısında, domuz gribi salgını virüsü taşıdıkları gerekçesiyle hastanede tedavi gören 6 Macar vatandaşının bu virüsü taşımadıklarını açıkladı.

Tamas Szekely, tedavi görenlerin 5'inin Meksika, 1'inin ise Yeni Zelanda'dan geldiğini bildirdi.

Macar bakan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından açıklanan verilere göre, dünya genelinde 1300 kişide domuz gribi virüsü kuşkusu olduğunu belirtirken, Macaristan'ın ikliminin bu virüsün yaşamasına engel olduğunu açıkladı. Szekely, bakanlıklarının, domuz gribi virüsüne karşı tüm önlemleri aldığını, Budapeşte Havaalanı'nda virüs belirleyici masa kurduklarını, burada çalışacak sağlık ekiplerinin 3 dilde hizmet vereceklerini kaydetti.

ALMANYA ENDİŞELİ

Almanya'nın Bielefeld kentinde 3 hastanın, Meksika'da hızla yayılmakta olan “domuz gribi”ne yakalanmış olmasından endişe ediliyor.

Bielefeld Sağlık Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Meksika seyahatinden dönen 2 kişide ve bu kişilerden birinin kız kardeşi olan kadında yüksek ateş tespit edildiği ve hastalığın bazı semptomlarının görüldüğü belirtilerek, bu kişilerin özel yalıtımlı bir bölümde tedavi gördükleri bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Meksika'ya yönelik seyahat uyarısını sertleştirdi.

Bakanlığın uyarısında, zorunlu olmayan hallerde Meksika'ya gidilmemesi ve “domuz gribi”yle ilgili haberlerin yakından izlenmesi önerildi.

Buna rağmen söz konusu uyarının resmi bir seyahat yasağı olmadığı kaydedildi.

İSRAİL'DE 2 KİŞİYE KARANTİNA

İsrail'de, Meksika'dan gelen iki kişi,

domuz gribi virüsü kapmış olabileceği şüphesiyle karantina altına alındı.

Meksika'dan gelen ve bir süre önce boğazında yanma şikayetiyle hastaneye başvuran bir kişinin, test sonuçları açıklanana dek karantina altında tutulacağı bildirildi. Hastane yetkilileri, bu kişinin domuz gribine yakalanma olasılığının çok düşük olduğunu belirtiyor.

Dün de yine Meksika'dan dönen bir başka İsrail vatandaşı, grip benzeri belirtiler nedeniyle şüphe üzerine karantinaya alındı. Söz konusu kişinin test sonuçlarının da birkaç günde alınması bekleniyor.

İsrail ilk yardım kuruluşu Magen David Adom, son zamanlarda Meksika, Kaliforniya veya Teksas'a gidip dönenlerden kan bağışı kabul etmeyeceğini bildirdi.

Meksika'daki İsrail Büyükelçiliği de İsrail Savunma Kuvvetlerinin, kuruluşundan bu yana savaşlarda ve terör eylemlerindeki kayıpları nedeniyle yarın yapılacak anma günü etkinliklerini iptal etti. İsrail medyası, büyükelçilik sözcülüğüne atfen verdiği haberlerde, kararın, anma günü için bir araya gelecek kişilerin risk atında kalmalarını önlemeye yönelik olduğunu belirtti.

Domainistiyorum.net 2009 ödüllü seo yarışması , seoyarisma.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder